Veibeskrivelse

På flyplassen i Nice
Nice flyplass har to terminaler, terminal 1 (SAS, Norwegian, Lufthansa) og terminal 2 (KLM, Air France). Leiebilene er på terminal 2 og det går gratis shuttlebuss mellom dem hvert 7.minutt. Lander man på terminal 1 og skal ha leiebil går man til venstre etter tollen og ut av bygningen (ca 50m).

På veien fra Nice
Det tar ca 1t å kjøre. I bil følger man bare skiltene til A8 (motorveien). Følg skilt mot Antibes, Toulon/Marseille, Frejus/St.Raphael (det er skiltet i denne rekkefølgen). Det er to bomstasjoner på veien, kjør inn i en fil med pengesymbol (tar både kort og kontant) eller betjent luke.

Kjørerute fra Nice flyplass

Kjørerute fra Nice flyplass

Kjør av på avkjørsel nr 38 og følg så skiltene mot Frejus/St.Raphael og deretter (så snart de begynner å skilte med det) St.Tropez. Om du kjører for langt på motorveien og kommer til bomstasjonr nr 3, så er det ingen fare, bare ta av på neste avkjørsel og følg skiltene som over.

I Les Issambres tar man til høyre like etter ”sentrum” ved Hotell Villa. Det er like etter skiltet som sier at man kjører UT av Les Issambres og inn i St.Maxime kommune.

Så er veien: tredje til venstre (første litt ordentlige avkjøring/kryss), hold til venstre ved basketbanen, ta til høyre etter båtlagringsplassen, følg veien til endes.

Siste bit av veien

Siste bit av veien

GPS
Om du kan så sett GPS på Frankrike, Fylke Var, By Les Issambres og velg vei Boulevard des Collines (boulevard er ofte forkortet Bd eller Bvd) nr 461.

Posisjonen er 43°20’48.7″N 6°39’54.2″E
(som desimaler: 43.346847 og 6.665048)

Bensin på flyplassen
Når man skal hjem er det en del penger å spare på å fylle tanken på leiebilen før levering. Om man velger den siste “aire” (rasteplass) før flyplassen, som er Aire de Mougin / Ecopark, så viser bilen fortsatt full tank når man er fremme. Det er også bensinstasjon like ved, omtrent inne på flyplassområdet. Denne kan være litt kronglete å komme frem til (den ligger i feil ende av enveiskjøring i forhold til hvor man kommer inn), men om man kjører fra terminal 1 til terminal 2, så passerer man den. Leiebiler leveres ved terminal 2. Om flyet går fra terminal 1 er det bare å ta samme shuttlebuss som ved ankomst.

Beregne tid ved avreise
Siden det som regel går en time i kjøring, og man helst skal ha et lite minimum av sikkerhetsmargin før siste innsjekk (30 eller 40 min før avhengig av selskap), så må man kjøre minst 2 timer før flyavgang. Men det hender det er kø så beregn 3 timer for å være sikker.